Anëtari i zgjedhur anëtar i Presidencës së Bosnje-Hercegovinës nga radhët e kroatëve, Zheljko Komshiq ka thënë se Kosova është një shtet i pavarur.

“Unë me të vërtet dua që marrëdhëniet midis Serbisë dhe Kosovës të zgjidhen në atë mënyrë si dy vende fqinje dhe miqësore. Nuk kam dilema se Kosova është shtet i pavarur. Që ta dini, ky është mendimi im, tha ai për Deutsche Ëelle, transmeton Klan Kosova.

Sipas tij, kufijtë e Bosnjës  nuk duhet të ndryshohen, të preken ose të shkëmbehen territore, pasi sipas krijohet një precedent i rrezikshëm.

“Kufijtë e Bosnje dhe Hercegovinës  janë krijuar, ato njihen dhe janë konfirmuar me urdhër të Komisionit Badinter, dhe mendoj se thjesht Bosnja duhet të insistojë në pandryshueshmërinë e këtyre kufijve”, tha Komshiq.

I puetur nëse qëndrimi i tillë vlen për Serbinë dhe Kosovën ai theksoi se  ” nuk mund të flasë për hir të Serbisë dhe Kosovës”, transmeton Klan Kosova.