Antibiotikët nuk ndihmojnë në trajtimin e kollës dhe ftohjes së fëmijërisë.

Një rishikim i studimeve të kaluara mbi efektin e antibiotikëve në infeksionet e frymëmarrjes së fëmijëve tregon se antibiotikët mund të mos iu bëjnë mirë fëmijëve, njofton Klan Kosova.

Kështu thotë një hulumtim i fundit ndërsa thekson një placebo do të bënte po aq shumë për të shmangur infeksionet e zakonshme virale, thonë shkencëtarët.

Prindërit mund të drejtohen drejtpërdrejt për mjekun kur fëmija i tyre fillon të kollitet dhe të përplaset, me shpresën se ata mund të japin ilaç për t’i qetësuar.

Si shqetësim rritet në lidhje me infeksionet në rritje rezistente ndaj antibiotikëve ekspertët kanë rekomanduar më pak janë të përshkruara.