Arti supozohet të sfidojë njerëzit – besimet, paragjykimet, madje edhe konceptet e tyre.

Kjo mund të arrihet sidomos përmes skulpturave, pasi ato lejojnë artistin të krijojë truke që krijojnë rrëmujë në logjikën e shikuesit.

Më poshtë janë disa të tilla që vënë në pikëpyetje ligjet e gravitetit dhe fizikës, transmeton Klan Kosova.

The Force Of Nature By Lorenzo Quinn
Wursa By Daniel Firman
Trans Ī Re By Fredrik Raddum
Wire Fairies By Robin Wight
Floating Stone By Smaban Abbas
Take My Lighting But Don't Steal My Thunder By Alex Chinneck
Coffee Kiss By Johnson Tsang
Book Sculptures By Alicia Martin
Wurf VI By Anna Borgman And Candy Lenk
Hyper-Realistic Illusions Carved Out Of Wood By Tom Eckert