Sipas ilustrimeve, barnat tradicionale të mjekësisë kineze, mund të ndihmojnë në parandalimin e sëmundjeve të zemrës dhe zhvillimin e diabetit.

Disa trajtime bimore u treguan të efektshme në uljen e presionit të gjakut si medikamentet perëndimore dhe në përmirësimin e shëndetit të zemrës duke ulur kolesterolin, zbuluan shkencëtarët në Kinë .

Disa ilaçe alternative mund të ulin nivelin e sheqerit në gjak dhe nivelin e insulinës.

Mjekët kinezë mund të përdoren së bashku me trajtimet konvencionale, thonë studiuesit nga Spitali Qilu në Shandong të Kinës.

Ose ato mund të jenë të dobishme si një alternativë për pacientët që nuk janë intolerantë të barnave perëndimore, thanë ata në rishikimin e tyre të studimeve mjekësore gjatë një periudhe dhjetëvjeçare.

Kështu, disa medikamente mund të përdoren si një qasje plotësuese dhe alternative për parandalimin primar dhe sekondar të sëmundjes kardiovaskulare .

Shpikja dhe përdorimi i barnave tradicionale të mjekësisë kineze kanë një histori disa mijëravjeçare, kurse shprehja “barnat tradicionale të mjekësisë kineze” është përdorur vonë, kur mjekësia e perëndimit ka hyrë në Kinë, për të dalluar këto dy mjekësi nga njera tjetra.

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here