Si nostalgji për një kohë kur muzika kishte nivel dhe shije tjetër, BBC është fokusuar në “artin e humbur të introve të gjata”.

Eksperti i muzikës Stephen Dowling i ka përzgjedhur dhjetë introt më mbresëlënëse të cilat shënojnë momente historike të pop-rockut dhe i ka vlerësuar prej 1 deri në 10, njofton Klan Kosova.

Disa intro krijojnë dritë dhe hije, të tjerat e ndërtojnë emocionin dhe anticipimin e hyrjes së vokaleve, kurse disa tjera qëllimisht synojnë t’i minojnë rregullat e etabluara.

 

Këto janë pop-rock introt më ikonike, sipas BBC-së.

 

1. Pink Floyd

Shine On You Crazy Diamond (1975)

Intro-metër: 8.40

 

2. The Temptations

Papa Was a Rollin’ Stone (1972)

Intro-metër: 3.53

 

3. Isaac Hayes

Theme From Shaft (1971)

Intro-metër: 2.41

 

4. The Stone Roses

I Wanna Be Adored (1989)

Intro-metër: 1.48

 

5. U2

Where the Streets Have No Name (1987)

Intro-metër: 1.46

 

6. The Who

Baba O’Riley (1971)

Intro-metër: 1.06

 

7. Led Zeppelin

Stairway to Heaven (1971)

Intro-metër: 0.53

 

8. The Eagles

Hotel California (1976)

Intro-metër: 0.52

 

9. Pet Shop Boys

West End Girls (1985)

Intro-metër: 0.33

 

10. Arctic Monkeys

I Bet That You Look Good On the Dancefloor (2005)

Intro-metër: 0.28