Mund të duket e pabesueshme dhe jo e kapshme, por djathi, mund të mbajë sekretin për dëgjim më të mirë!

Kështu thotë një studim i fundit, artikull i publikuar në Daily Mail, derisa pohon  se shkenca beson që ai përmban një përbërës kimik që mund të parandalojë ose të shërojë shurdhimin e shkaktuar nga ekspozimi ndaj zhurmës së lartë .

Derisa kanë eksperimentuar në kafshë, metionine D, është përbëresi i cili është gjetur në sasi të djathit për të ndihmuar në mbrotjen kundër dëmtimit të qelizave nervore në vesh.

 

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here