Kandidati për deputet nga LDK-AKR-Alternativa, Driton Selmanaj, ka thënë se sistemi i drejtësisë përbën një pjesë të madhe të plan-programit qeverisës të këtij koalicioni.

Selmanaj ka thënë që LDK-ja respekton ndarjen e pushteteve dhe se me shumë përkushtim do të implementoj politika që shteti i së drejtës të ketë kuptim.

Tutje ai ka thënë që një nga heshtjet që do t’i ndihmonte sistemit të drejtësisë është edhe Vetingu.

“Sundimi i ligjit përbën një pjesë të madhe të plan-programit të LDK-së. LDK-ja është parti që ka promovua institucionalizim dhe ka qenë e përkushtuar për këtë.

“Depolitizomi dhe dekriminalizimi i institucioneve në përgjithësi është pjesa kryesore e plan-programit tonë. Duhet të kemi një formë të vetingut, që duhet të analizohet mirë se çka na përshtatet neve. Kjo do t’i ndihmonte sistemit të drejtësisë” ka thënë Driton Selmanaj në një interviste ne Magazinën Zgjedhore të Klan Kosovës.

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here