I bënë qindra kilometra rrugë për të arritur në Prishtinë.

Shqiptarë nga Shkodra, Dibra, Vlora, Gjirokastra e Tirana u pritën nga kosovarët, për të vazhduar rrugën edhe për pak minuta deri në Gazimestan.

Cak i tyre është vendi ku thuhet se u bë Beteja e Kosovës para 628 vjetëve .

Por ata u ndalën dhe nuk u lejuan që të vazhdojnë më tutje.

Megjithatë, aktivitetin e zhvilluan në një fushë afër monumentit të Betejës së Kosovës.

E qëllimi i tyre është që të zbardhin historinë, që sipas tyre të manipuluar nga serbët.

Kronikë nga Merita Neziri.
https://www.youtube.com/watch?v=sZFqbRiRPi4&feature=youtu.be

 

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here