Kryeministri Ramush Haradinaj ka thënë se Obiliqi do të bëhet qytet i pëlqyeshëm për të gjithë.

Ai ka thënë se më në këtë vend nuk do të ekzistojë ndotja, por se Obiliqi do të bëhet qytet atraktiv për të gjithë.

Kështu ka thënë Haradinaj gjatë nisjes së punimeve për sheshin e këtij qyteti i cili do të ketë 10 mijë e 600 metra katror dhe do të kushtojë 1.2 milion euro.

Kryetari i kësaj komune, Xhafer Gashi, ka thënë se ky projekt por edhe të tjerët nuk do të mund të realizoheshin pa mbështetjen e kryeministrit Haradinaj.