Këpucët e juaja mund të përhapin mikrobe rreth shtëpisë madje mund t’ju sëmurin.

Gjurmë të baktereve u gjetën në fund brenda 97% të këpucëve të testuara, sipas një studimi të një Universiteti në Arizonë, transmeton Klan Kosova.

Llojet e baktereve variojnë nga ato që shkaktojnë infeksione të zorrëve dhe të traktit urinar, deri tek pneunomia dhe çështjet e frymëmarrjes.

Shkencëtarët sugjerojnë t’i lani këpucët me detergjent pasi ndihmon në vrasjen e mikrobeve.