Ilaçet të cilat përdoren për të trajtuar dëmtimin e eshtrave tek pacientët në moshë të cilët vuajnë nga osteoporoza, realisht mund të dëmtojnë eshtrat më shumë, kjo sipas një hulmitimi të fundit, shkruan BBC .

Shkencëtarët nga Imperial College London kanë ekzaminuar strukturën e eshtrave tek pacientët të cilët ishin trajtuar me bisphosphonates.

Ata kanë gjetur prova që ilaçet janë të lidhura me disa çarje mikroskopike, të cilat i kanë bërë eshtrat më te ndjeshëm dhe më të prirur për t’u thyer.

Osteoporoza prek rreth tre milion njerëz vetëm në Mbretërinë e Bashkuar.

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here