Avokati i Popullit, Ixhet Memeti, ka ngritur Nismë për përgatitjen e një propozimi për ndryshimin dhe plotësimin e dispozitave të Ligjit për mbrojtje të fëmijëve.

Sipas tij, ka pabarazi dhe pasiguri ligjore pasi që vetëm nënat mund ta realizojnë të drejtën për kompenzim për fëmijën e tretë.

Nga zyra e Avokatit të Popullit thonë se kërkesën për kompenzim e dorëzon vetëm nëna, pra babai nuk përfshihet dhe kjo paraqet një pabarazi. Ata thonë se dispozitat janë në kundërshtim edhe me parimet e drejtësisë, njerëzisë dhe solidaritetit si vlera themelore në Maqedoni.

@media only screen and (max-width: 670px){#headermobile{width:100%;z-index:80000000000;[email protected] only screen and (min-width: 680px){#headermobile{display:none;}}

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here