Së shpejti gratë në New York do të lejohen të përdorin kanabis, për të trajtuar dhimbjet e ciklit menstrual.

Ligjbërësit e shtetit, që tashmë kanë legalizuar marijuanën mjekësore, janë gati të shtojnë dysmenorrhewn – për dhimbje menstruale – në listën e kushteve që garantojnë marrjen e drogës si një ilaç .

Aktualisht lista për përdorimin e saj përfshin HIV, kancer dhe sklerozë të shumëfishtë.

Ideja nuk është mjaft e re në botën e farërave mjekësore.

Vitin e kaluar, Whoopi Goldberg bëri tituj duke nisur linjën e saj të produkteve të infuzionuara me kanabis për të trajtuar dhimbjet e periodave – një çokollatë me skuqje, një balsam, një thithje të banjës dhe tinktura bimore.

Një injektim vaginale i ri me kanabis është shitur në Kaliforni dhe Kolorado, ku droga është e ligjshme dhe tashmë pretendon të ofrojë lehtësim për gratë që vuajnë nga dhimbjet menstruale .

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here