Frutat dhe perimet ndonjëherë marrin forma të çuditshme. Shumë shpesh këto krijime natyrore nuk arrijnë të dalin as në supermarkete për shkak të pamjes së tyre jo-uniforme.

Çdo vit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës gjashtë miliardë kilogramë bimë “të shëmtuara” hidhen tutje . Kjo është për të ardhur keq, pasi forma e tyre e pazakontë i bën këto perime të veçanta dhe shpesh edhe me dukje njerëzore.