Një gjurmues i ri ultra vjollcë i quajtur M&M mund t’ju tregojë me saktësi në kohë reale njerëzve se si ndotja, lagështia, alergenet dhe drita e diellit mund ta dëmtojë lëkurën e tyre.

Hulumtuesit në Universitetin Northwestern testuan Sensorin UV të Lëkurës që linja e kujdesit të lëkurës L’Oreal, La Roche Posay, shënoi muajin e kaluar, njofton Klan Kosova.

Pajisja është më e vogla në botë dhe mund të mbërthehet në një thua, të prerë në një kapelë ose e varur nga një zinxhir për të monitoruar ekspozimet.

L’Oreal dhe ekipi i Northwestern mund të ndihmojnë njerëzit të mbrojnë veten dhe të frenojnë miliona raste të reja të kancerit të lëkurës në vit.

Sensorët shkojnë për 60 dollarë në copë dhe praktikisht janë të pashkatërrueshme, tregojnë premtimin për t’i ndihmuar veshësit të përmirësojnë mbrojtjen e tyre të lëkurës dhe madje mund të ndihmojnë mjekët të japin terapi të lehta për psoriasis dhe kushtet e tjera të lëkurës, njofton Klan Kosova.