Me rastin e 100 vjetorit të organizatës politike “Xhemijet” (Bashkimi) në Bibliotekën Kombëtare u mbajt një akademi nën patronazhin e presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi.

Në këtë akademi u tha se periudha mes dy luftërave botërore ishte më e errëta për Kosovën. Ndërkohë u vlerësua lart kontributi i atyre që shërbyen gjatë asaj kohe për mbrojtjen e tokave shqiptare.

Ani pse presidenti i vendit, Hashim Thaçi, kishte konfirmuar pjesëmarrjen ai nuk ishte i pranisëhm në këtë akademi, njofton Klan Kosova.

Nga kabineti i këtij të fundit kanë thënë se presidenti nuk ka mundur të jetë i pranishëm në këtë ngjarje për shkak të agjendës politike.

Në ndërkohë, presidenti Hashim Thaçi është duke zhvilluar një takim me kryeministrin Ramush Haradinaj, kryekuvendarin Kadri Veseli dhe zëvendëskryeministrin Fatmir Limaj.