Kombinimi i qumështit dhe mjaltit ndikon në gjithë trupin, duke e bërë atë të shkathët dhe rinor.

Njerëzit në shumë civilizime të lashta, përfshirë grekët, romakët, egjiptianët dhe indianët, konsumomin qumësht dhe mjaltë për të ruajtur rininë e tyre.

Meqenëse qumështi dhe mjalti mund të ndihmojnë të sigurojnë një jetë të gjatë, kombinimi i tyre ishte i njohur si “eliksiri i jetës”.

Përbërësit antioksidues që ndodhin kur qumështi dhe mjalti kombinohen janë të mëdha sepse antioksidantët sulmojnë radikalët e lirë të cilat janë një nga shkaqet kryesore të degradimit të lëkurës dhe rrudhave.

Dr. Brendan Niemira, udhëheqës i hulumtimit në Qendrën Kërkimore të USDA konfirmon benefitet antioksiduese të mjaltit në një nga studimet e tij.