Ka dalë në treg romani i titulluar “Një xhentëlmen në Moskë” i shkruar nga autori amerikan Amor Towles.

Ky roman na dërgon në një epokë tjetër me plotë hijeshi dhe elegancë. Personazhi kryesor i këtij libri është Aleksandër Rustov.

Rustov në moshën 30 vjeçare paraqitet në një gjykatë Bolshevike, ku nuk pendohet për të kaluarën e tij aristokrate dhe kështu dënohet me burgim të përjetshëm.