Javën që shkoi NASA ka njoftuar që kanë zbuluar një sistem të ri diellor, në të cilin mund të ketë jetë.

Rreth 40 vjet dritë, larg nga sistemi ynë diellor – apo 278 trilionë kilometra, NASA ka identifikuar shtatë planetë të madhësisë së Tokës, që rrotullohen rreth një ylli.

Ata besojnë se tre nga këta planetë mund të kenë temperaturën e duhur për ujë – dhe rrjedhimisht edhe jetë.

Tash kanë ardhur propozime të ndryshme për emërimin e planetëve, në sistemin TRAPPIST-1.

Nga to janë:

“TRAPPIST-1b
TRAPPIST-1c
TRAPPIST-1d
TRAPPIST-1e
TRAPPIST-1f
TRAPPIST-1g
TRAPPIST-1h”.

Tjetri propozim:
“Far from Trump1
Far from Trump2
Far from Trump3
Far from Trump4
Far from Trump5
Far from Trump6
Far from Trump7”

Propozimi tjetër:
“STARK
LANNISTER
BARATHEON
TARGARYEN
TULLY
GREYJOY
TYRELL”

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here