Avokado mund të gjendet në pothuajse çdo vend ku shiten frutat – madje edhe cilësohet nga frutat e shëndetshme.

Është gjetur se ajo përmban një numër të yndyrave të rëndësishme, përfshirë Omega 4, acide yndyrore, vitaminën K dhe B% dhe gjithashtu edhe fibra.

Frutat ashtu sikur edhe mishi i peshkut dhe arrat ndihmojnë në rritjen e nivelit të kolesterolit të nevojshëm në trupin tuaj .

Në Universitetin e Kembrixhit është gjetur se disa njerëz me mutacione gjenetike, që nënkupton nivel të lartë të HDL-C, mund t’i nënshtrohen rrezikut të sëmundjeve koronare të zemrës.

Në këtë rast, avokado, jo ashtu siç dihej – zvogëlon mundësinë ndaj rrezikut të zemrës. Pra është e kundërta dhe parapëlqehet që të largohet nga përdorimi.

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here