Një pajisje e re me madhësi sa të një bonboni mund t’ju tregojë njerëzve që e bartin se sa po ia dëmtojnë lëkuren, ndotja e ajrit, alergjenët dhe rrezet ultra violet.

Studiuesit nga Universiteti Northwestern kane testuar  pajisjen “My Skin Track UV Sensor” që doli në shitje muajin që shkoi nga L’Oreal.

Kjo e fundit dhe universiteti shpresojnë se përmes kësaj pajisje njerëzit do të mbrojnë veten nga dëmet qe i vijnë lëkurës si dhe të ulin rastet e kancerit të lëkurës.

Pajisja është tejet e vogël dhe mund të vendoset në unaze, të varet në qafë apo edhe si shenj në ndonjë kapele.

Ajo tregon në kohë reale nivelin e dëmit qe po i bëhet lëkurës tuaj.

The device can be clipped to a necklace or hat or even stuck to a fingernail