Pankreasi luan një rol shumë të rëndësishëm në sistemin e tretjes.

Ky organ jo vetëm që rregullon dhe neutralizon ushqimin acidik, por ndihmon edhe në tretjen e karbohidrateve dhe proteinave.

Një pankreas i shëndetshëm nënkupton poashtu marrjen e rregullt të sheqerit në trup, transmeton Klan Kosova.

Më poshtë janë disa ushqime që i bëjnë mirë funksionimit të rregullt të pankreasit.