Ngrënia mund të jetë shumë e mirë, por kjo merr orë të tëra në kuzhinë që përfshinë gatim, pastrim dhe shumë kohë planifikim deri në përgatitje.

Menaxhimi i kuzhinës nga pastrimi e deri te kalbja e perimeve është gjë e vështirë.

Por ekzistojnë disa truke  për të shmangur gjithë punën e vështirë. Këto janë disa prej tyre:

Ngadalësoni kalbjen e domateve

Ruajtja e domateve në temperaturë dhome dhe jo në frigorifer bën që ato të mos prishen shpejt.

Përgatitni vezë më lehtë

Shto sode buke ose uthull në ujë kur vezët janë në valë. Kjo do të ndihmojë në heqjen më të lehtë të predhave të vezëve. Të dyja substancat depërtojnë në vezë dhe ndihmojnë që të bardhat e vezëve të ndahen më lehtë nga predha.

Mbani tortat të freskëta për ditë

Ruajeni tortën tuaj të mbetur nga tharja duke siguruar një fetë bukë në pjesët e ekspozuara me krunde dhëmbësh. Buka mban në lagështi tortën.

Qëroni patatet me lehtë me akull  

Zierja e patateve është gjë e lehtë, largoni lëkuren e tyre me lehtësi duke i vendosur patatet pas zierjes në ujë me akull.

Ngroheni picën pa e tharë atë

Kur dëshironi të ngrohni picë vendosni edhe një filxhan me ujë në mikrovalë pasi më të shtohet lagështia në ajër dhe mbron ushqimin nga tharja.

Përdorni një lugë druri për të parandaluar vlimin e vrullshëm

Qumështi i zier, çaji ose kafja që derdhet mbi tenxhere është gjë e vështirë për t’u pastruar. Por ka një mënyrë për të parandaluar që kjo të ndodhë, vendoseni vetëm një lugë druri në majë të tenxheres tuaj dhe kjo parandalon vlimin e vrullshëm.