Gjatë ditës së sotme në kryeqytet janë ofruar kontrolle falas për qytetarët, me rastin e shënimit të 11 tetorit- Ditës Botërore të Mbipeshës.

Ky aktivitet është organizuar nga Human Care dhe “FES”, ku mes tjerash janë shpërndarë edhe broshura  informuese për të promovuar zgjidhje praktike kundër mbipeshës.

Qëllimi i këtij aktiviteti sipas Hana Xhemailit nga Fredrich Ebert, është kundër stigmatizimit dhe gjuhës denigruese ndaj personave me mbipeshë.