Brenda kopertinave të një libri janë përmbledhur shtatë rrugët e jetës së Rrahman Paçarizit.

Aty ka përjetime nga fëmijëria, të kombinuara me besimin, jetën, çmendurinë, pushtetin, luftën, lirinë dhe vdekjen.

Redaktorit të kësaj vepre, Gëzim Aliut, i kishte bërë përshtypje hyrja e romanit, njofton Klan Kosova.

Për aspektin gjuhësor të romanit  “Shtatë udhë” që u promovua ketë të enjte foli linguisti, Bardh Rugova.

Kronikë nga Mejreme Gashi.