Largimi i gjalpit dhe zëvendësimi i tij me margarinë dhe vaj perimesh, eliminon rrezikun për sëmundje të zemrës pothuajse sa ilaçet.

Këshilltarë nga Asociacioni Amerikan për Zemër, kanë sugjeruar për të gjithë kardiologët në tërë botën përdorimin e yndyrave organike.

Konsumimi i yndyrave dhe vajrave organike, ulë rrezikun për sëmundje kardiovaskulare për 30%, që është përfitimi i njëjtë si nga përdorimi i ilaçeve për kolesterol.

Edhe pse një studim së fundmi ka treguar që personat të cilët konsumojnë yndyra të ngopura (siç është gjalpi) nuk janë më shumë në rrezik se sa të tjerët që përdorin ato organike, studiuesit kanë thënë që ekziston një dallim i madh.

Sipas tyre është e nevojshme largimi i yndyrave të ngopura nga dieta juaj.

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here