Jargavitja gjatë gjumit është pështyma e tepërt që del nga goja, dhe në të gjithë e bëjmë këtë çdo herë në një kohë.

Por nëse kjo ndodh rregullisht mund të jetë një shenjë e ndonjë sëmundje apo ndonjë mosfunksionimi në trup, njofton Klan Kosova.

Disa nga arsyet pse ndodh jargavitja gjatë natës rregullisht mund të jenë: sinuset, pozicioni gjatë gjumit, pesha e tepërt, konsumimi i barnave të panevojshme.

Për të zhdukur këtë fenomen duhet ndryshuar pozicioni i gjumit, duhet mbajtur kokën lartë, si dhe pastrimi i sinuseve.