Që nga 1 janari i këtij viti Roma ka ndalur qarkullimin e autobusëve me turisë në zonën turistike të saj.

Virginia Raggi, kryebashkiakja e Romës, ka thënë se këtë masë e kanë marrë për ta zvogëluar dëmtimin e trashëgimisë arkeologjike dhe historike, por edhe për ta luftuar ndotjen e ajrit dhe për të ulur zhurmën, transmeton Klan Kosova.

piazza venezia venice square rome italy

Roman Forum

Një vendim i ngjashëm është marrë edhe në Venedik, të cilët miratuan një tarifë të cilët duhet ta paguajnë të gjithë vizitorët që hyjnë në qytet.

Image result for venedik