Duke pasur një gjysh apo edhe një kushëri me sëmundjen Alzheimer mund të rrisë rrezikun që ju të vuani nga po e njëjta sëmundje.

Shumë njerëz që kanë humbur një prind nga Alzheimeri, kanë frikë bezdisshëm që mund të kenë trashëguar gjendjen, njofton Klan Kosova.

Por një studim tani sugjeron se të afërmit janë më pak të lidhur me sëmundjen e Alzheimerit dhe mund të jenë një shenjë paralajmëruese.

Dikush me dy gjyshër të diagnostikuar me këtë gjendje ka një rrezik 25 për qind më të lartë për të pasur sëmundjen, studiuesit gjetën.

Dy kushërinjtë me sëmundjen Alzheimer mund të rrisin rrezikun e dikujt për 17 përqind.

Rreziku nga anëtarët e familjes së shkallës së dytë si gjyshërit dhe xhaxhallarët dhe të afërmit e shkallës së tretë si kushërinjtë që u diagnostikuan me Alzheimer u gjetën në një studim prej më shumë se 270,000 njerëzish, njofton Klan Kosova.