Numri i vdekjeve në Angli dhe Wales për shkak të rritjes së krizës me opioid – fentanyl – është rritur për 29% në vitin 2017.

Forma të ndryshme të ilaçeve – të cilat përdoren për trajtimin e kancerit – shpesh importohen ilegalisht nga laboratorët në Kinë dhe tregtohen përmes dark web.

Vdekjet nga substancat psikoaktive kanë shënuar rritje të mëdha.

Aktivistë të ndryshëm kanë bërë thirrje për qeverinë që të financoje tretmanët për droga dhe të ndalojë se kriminalizuari përdoruesit.