Njerëzt të cilët janë “tërësisht të lumtur ” flenë saktësisht shtatë orë dhe gjashtë minuta gjumë, thuhet sipas një studimi të fundit .

Ne tashmë se ka një lidhje të fortë mes sasisë së gjumit që marrim dhe mirëqenien tonë por tani mesa duket ka një diferencë shumë të ngushtë.

Pjesëmarrësit të cilët e vlerësuan veten e tyre si “kryesisht të lumtur” ퟜ�enë pak më pak se ata të cilët e vlerësuan veten si “tërësisht të lumtur “, duke fjetur shtatë orë.

Dhe ata që u shprehën se ishin “deri diku të kënaqur” inin më pak se gjashtë orë gjumë, tregoi studimi ku morën pjesë 2.000 njerëz. “Më pak se 6 orë e 48 minuta orë gjumë do të thotë pakënaqësi të plotë në marrëdhëniet, merak të vazhdueshëm dhe aspak mirënjohje,” thuhet në raport.

Shtatë orë është shuma minimale e gjumit për të rriturit e rekomanduar por ndoshta duke e shtyrë alarmin edhe për një shtesë prej gjashtë minuta është një gjë e mirë.

 

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here