Gjykata e Lartë në Nju Jork të Shteteve të Bashkuara ka hedhur poshtë kërkesën e një grupi avokatësh sipas të cilëve dy shimpanze të mbajtura në robëri duhet të trajtohen si persona juridikë dhe se ato kanë të drejtën e lirimit nga burgu të izoluara në një burg të paligjshëm.

Shoqata e Steven Winse kërkuan lehtësim për shimpanzetë Tommy dhe Kiko, të cilat mbahen në kafaze nga pronarë privatë në Nju Jork me argumentin se kafshët kishin të drejta për shumë të drejta të njëjta si njerëzit.

Pesë gjykatës në Divizionin e Apelit të Gjykatës Supreme të Shtetit kanë vendosur njëzëri kundër grupit të enjten.

“Çdo aftësi e përbashkët që shimpanzetë mund të kenë me njerëzit nuk mund të përkthehet në aftësinë e tyre për t’u mbajtur ligjërisht përgjegjës për veprimet e tyre”, shkroi drejtori Troy Webber në vendim, shkruan Ora .

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here