Tingëllon shumë e mirë për të qenë e vërtetë.

Mirëpo, shkencëtarët besojnë se janë në prag të krijimit të një tablete që e bën të mundur të hani sa të doni pa shtuar peshë.

Në testimet e realizuara me minj, disa prej tyre u është larguar gjeni i quajtur RCAN1 përderisa janë ushqyer me një dietë të pasur me yndyra.

Hulumtuesit nga Universiteti Flinders janë mahnitur kur kanë parë dallimin në mes të dy llojeve të minjve.

Edhe njerëzit kane po të njëjtin gjen dhe hulumtuesit shpresojnë se e njëjta metodë inovative mund të funksionojë tek të rriturit mbipeshë.

Stunning pictures released by the Flinders University researchers show the difference between the two sets of mice used in the study (left, the mice that didn't have the RCAN1 gene and right, the mice that did have it)