Një grup shkencëtarësh ndërkombëtarë kanë bërë thirrje për ndalimin e studimeve dhe hulumtimeve për “ri-inxhinierimin e specieve njerëzore” për pesë vjetët e ardhshme.

Ky sygjerim vjen pasi dy fëmijë lindën vitin e kaluar në Kinë, të cilët ishin ndryshuar gjenetikisht për t’i mbrojtur ata nga HIV.

Shkencëtarët, të cilët kanë publikuar një artikull në revistën Nature, thanë se “duhet të vendosen ndalesa të mëdha për shpejtësi” përpara hulumtimeve të tilla.

Institutet Kombëtare të Shëndetit të SHBA thanë se ndalimi duhet të fillojë menjëherë, por të tjerët e kanë kritikuar idenë.

Bebja e parë e modifikuar gjenetikisht, shkencëtari e mbron punën e tij

Kina dënon shkencëtarin që krijoi foshnjat e para të modifikuar gjenetikisht