Historia nuk ka qenë kurrë bardhezi. Është po aq me ngjyra sa është e tanishmja dhe sa do të jetë e ardhmja.

Por, për fat të keq ne nuk mund të shihnim ngjyrat në fotografitë bardhezi derisa disa artistë të jashtëzakonshëm si Mads Madson i njohur si Zuzahin, Sanna Dullaway dhe Dana Keller ngjyrosën me kujdes fotografitë historike dhe i bënë ato më “të gjalla” se kurrë më parë.

Ne duam që ju të jeni pjesë e kësaj historie plot ngjyra, prandaj më poshtë shihni se si duken me ngjyra disa nga fotografitë më ikonike bardhezi.

Vogëlushi i braktisur që e mban arushin në duar, Londër 1945

16 Historical Photos That Look So Impressive in Color

16 Historical Photos That Look So Impressive in Color

Elizabeth Taylor, 1956

16 Historical Photos That Look So Impressive in Color

Mark Twain në kopsht, 1900

16 Historical Photos That Look So Impressive in Color

16 Historical Photos That Look So Impressive in Color

Stacioni i trenit në Waldwick, 1903

16 Historical Photos That Look So Impressive in Color

16 Historical Photos That Look So Impressive in Color

16 Historical Photos That Look So Impressive in Color

Kuzhina e Al Capones gjatë Depresionit të Madh, Chicago 1931

16 Historical Photos That Look So Impressive in Color

16 Historical Photos That Look So Impressive in Color

16 Historical Photos That Look So Impressive in Color

16 Historical Photos That Look So Impressive in Color

16 Historical Photos That Look So Impressive in Color

16 Historical Photos That Look So Impressive in Color

Coney Island në New York, 1905

16 Historical Photos That Look So Impressive in Color

16 Historical Photos That Look So Impressive in Color

Tetari Marinës Amerikane Desmond Doss me bashkëshorten e tij Dorothy pak momente pasi kishte pranuar Medaljen e Nderit nga presidenti Harry S.Truman më 12 tetor 1945

Një piknik në plazh në Sarasota të Floridës, janar 1941

16 Historical Photos That Look So Impressive in Color

16 Historical Photos That Look So Impressive in Color

16 Historical Photos That Look So Impressive in Color

Ushtari amerikan Fred Linden duke e mbajtur një vogëlush francez gjatë çlirimit të fshatit Trévières gjatë betejës së Normandisë më 10 qershor të vitit 1944

16 Historical Photos That Look So Impressive in Color

Kur gratë shpërndanin akuj, 1918

16 Historical Photos That Look So Impressive in Color

16 Historical Photos That Look So Impressive in Color

Abraham Lincoln, 1865

16 Historical Photos That Look So Impressive in Color

Elvis Presley, Priscilla Presley dhe e sapolindura Lisa Marie, 1968

16 Historical Photos That Look So Impressive in Color