“Është një ndjenjë gjithëpërfshirëse e të qenit e pamundur të gjesh zgjidhje, t’ia ngulësh sytë zbrazëtisë dhe të ndjehesh tërësisht i paaftë ta largosh veten nga aty”, e përshkoi depresionin një i intervistuar.

Thonë se të zgjohesh nga gjumi për çdo ditë është sfidë në vete dhe se shpesh pjesa më e vështirë është të tentosh ta fshehësh atë, shkruan The Independent .

Tema e depresionit nuk është më tabu sikur në të kaluarën dhe me kalimin e kohës shumë njerëz dalin haptazi të flasin për shëndetin mendor.

Por cilat janë shenjat e depresionit?

Një ndjenjë ngulfatëse e druajtjes

Dëshirë për vetë-shkatërrim dhe vdekje

Asgjë nuk të sjellë gëzim

Një ndjenjë gjithëpërfshirëse e pazgjidhshmërisë

Çdo  ditë është sikur të jetosh një gënjeshtër

Gjërat që duken si brenga kalimtare mund të zgjerohen në frikë konsumuese

Presion konstant

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here