Akti i marrjes së një selfie është bërë aq e zakonshme sikurse një fotografi e rregullt.

Megjithatë, ekspertët po paralajmërojnë se praktika në dukje e pafajshme, mund të shkaktojë kriza epileptike për disa .

Në një rast, një adoleshent i vetëshpallur kishte sulme të ngjashme me trurin në aktivitetin e saj të trurit pasi hoqi një foto të ndritur të vetes.

Mjekët kanadezë e kanë përcaktuar se ajo ka gjasa të ketë një reagim ndaj fotosenzitivitetit ndaj këtyre llojeve të fotografive dhe kjo mund të jetë një faktor kontribues për kriza në tru .

Studimi i rastit të fundit ka përcaktuar se ata me epilepsi fotografike ndjeshëm mund të kenë konfiskime të shkaktuara nga blicët e ndritshëm dhe e quajnë fenomenin ‘selfie-epilepsy’.

Ky është pretendimi më i fundit kundër selfies. Në të kaluarën, ekspertët thanë se akti mund të shkaktonte rrudha për shkak të rrezatimit të telefonit dhe çështjeve të vetë-imazhit .

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here