Shumë baktere që ishte menduar se janë rezistente ndaj antibiotikëve tani mund të trajtohen, kanë deklaruar shkencëtarët.

Testimet në laboratorë kanë treguar se disa baktere që mendohej se nuk reagojnë ndaj ilaçeve mund të jenë fleksibile.

Studiuesit tani shpresojnë se mund të krijojnë testime për të identifikuar infeksionet që reagojnë ndaj antibiotikeve, mirëpo me kohën krijojnë rezistente.

Kjo do të mundësonte që mjekët të gjejnë bakteret në piken e tyre më të dobët dhe të parandalojnë administrimin e lartë të antibiotikëve.