Duke shkuar në universitet, ulni rrezikun e sëmundjeve të zemrës, veçanërisht referuar grave.

Kështu rezultojnë hulumtimet e reja, derisa statistikat e reja tregojnë se njerëzit me arsim më të dobët kanë më shumë gjasa të zhvillojnë gjendjen kardiovaskulare .

Studimi i fundit i bërë nga Universiteti Minnesota, thotë se njerëzit që janë të  padiplomuar, kanë gjasa për pothuajse dy herë  më shumë për të qenë sëmurë ndaj saj.

Ekspertët besojnë se kjo është për njerëzit e arsimuar duke zgjedhur stile të jetesës më të shëndetshme dhe për të arritur punë më të paguar, gjë që do të thotë se ata mund të përballojnë kujdes më të mirë shëndetësor .

Femrat e diplomuara, ishin në një rrezik për 28% të jetës nga sëmundjet kardiovaskulare (CDV), në krahasim me pothuajse 51% që nuk shkonin në arsim të mëtutjeshëm të lartë.

Trendi ishte gjithashtu i dukshëm tek burrat, por jo aq dramatike. Ata që shkuan në universitet kishin një rrezik të gjatë të CDV prej 42 për qind, krahasuar me 59 për qind për ata që nuk kishin.

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here