Russell Westbrook është larguar nga Oklahoma City pas 11 vjetësh, duke u transferuar te Houston Rockets.

Lojtari më i vlefshëm i vitit 2017 në NBA u shkëmbye me Chris Paul si dhe një numër zgjedhjesh në draftet e ardhshme.

Ishte përfolur se Miami Heat qe favorit për ta marrë 30 vjeçarin, mirëpo ai përfundoi bashkë me MVP-në tjetër, James Harden, me të cilin kishin luajtur bashkë te OKC.