Shkencëtarët besojnë se mbetjet e një mikroorganizmi të zbuluar në Kanada janë të vjetra 3.77 miliardë vjet. Nëse këto pretendime vërtetohen, ky do të ishte mikrofosili më i vjetër i gjetur ndonjëherë.

Zbulimi përbën filamente të holla dhe tuba të formuar nga bakteria që jetonte në hekur, thuhet në njoftimin e dhënë të mërkurën nga University College London .

Është gjetur në shtresa të kuarcit në Nuvvuagittuq Supracrustal në Quebec, në Kandada, ku gjenden disa nga shkëmbinjtë sedimetarë më të vjetër në planet.

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here