Një test i thjeshtë gjaku mund ta detektojë kancerin, shumë përparëse simptomat të fillojnë të shfaqen, dhe kjo pritet t’i shpëtojë mijëra jetë njerëzish.

Testi i ri i gjakut, funksionon duke i detektuar ndryshimet në qelizat e kuqe të gjakut. Këto ndryshime paraqiten sa herë ka potencial për zhvillim të kancerit, shkruan Daily Mail .

Ky test i gjakut për të zbuluar kancerin, mund ta testojë se sa një person është i rrezikuar që të sëmuret me kancer.

Zbulimi i kancerit në faza të hershme, mund t’i rrisë shanset për të mbijetuar dhe mund të trajtohet para metastazimit.

Shkencëtarët mendojnë se nga ky zbulim, mund të shpëtohen qindra mijëra jetë për çdo vit.

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here