Stay connected

Trending News

SHOWBIZ

SHËNDETËSI

SHËNDETËSI

Rriten rastet e alergjive tek fëmijët 

Numri i fëmijëve që pranohen në spital në Angli me reaksione të rënda alergjike është rritur çdo vit për pesë vjetët e fundit. Shifrat e NHS tregojnë se 1,746 fëmijë u trajtuan për tronditje anafilaktike në periudhën 2018-19, krahasuar me 1,015 gjatë periudhës 2013-14. Shkencëtarët…

SHËNDETËSI

Piperi i zi përmirëson funksionin e trurit 

Piperi i zi ka dëshmuar se përmirëson funksionimin e trurit në studimet e kafshëve. Në veçanti, ajo ka demonstruar përfitime të mundshme për simptoma të lidhura me kushtet degjeneruese të trurit, si sëmundja e Alzheimerit dhe Parkinson, njofton Klan Kosova. Për shembull, një studim tek…