Lista Serbe ka fituar zgjedhjet në katër komunat veriore me një përqindje bindshëm të madhe.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka shpallur rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të jashtëzakonshme për kryetar në komunat: Leposaviq, Zveçan, Zubin Potok dhe Mitrovicë e Veriut, të cilat u mbajtën më 19 maj 2019, njofton Klan Kosova.

Kryetarja e KQZ-së,Valdete Daka, bëri të ditur se sipas procedurave ligjore duke filluar nga momenti i shpalljes së rezulateteve përfundimtare të këtyre zgjedhjeve fillon të rrjedhë afati 24 orësh për ankesa në Panelin Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa.

Këto janë votat e përgjithshme që kanë marrë kandidatët: