Nga soda e bukës keni përfitime të mëdha sidomos për pastrim.

Nëse ndonjëherë mbetni pa detergjent për pastrim të enëve, atëherë shumë shpejtë dhe lehtë mundeni të krijoni një vet.

Krejt çka ju duhet është një sasi e sodës së bukës, ujë dhe limon.

Kështu për të larë enët do t’ju nevojitet 1 lugë gjelle sode buke, 1/2 filxhan kripë dhe 1/3 filxhan limon.

Përzieni të gjithë përbërësit në një tas të madh dhe shtoni 2-3 lugu gjelle të një lëngu për larjen e enëve. Përziejeni mirë substancën dhe lini atë për 1,5 deri në 2 orë.