Është fshati Pjetershan, që gjendet veç pak kilomentra nga Gjakova që merr pamjen më të bukur në vigjilje të Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri.

Ndriçimi dhe rregullimi i fshatit, tashmë është bërë një traditë, nga banorët e saj.

Këtë vit banorët, stolisën dhe i dhanë magji, vendit të tyre, duke e dekoruar e veshur me drita shumë ngjyrëshe.