Disa akademikë në Kongresin Vjetor të shkencës indiane, kanë befasuar me fjalimet e tyre.

Ata në këtë kongres, të përuruar nga kryeministri Narendra Modi, kanë hedhur poshtë zbulimet e Issac Newtonit dhe Albert Einsteinit, njofton Klan Kosova.

Po ashtu siç shkruan BBC, ata pohuan se hinduët e lashtë kishin shpikur kërkimin e qelizave staminale.

Mitologjia hinduse dhe teoritë e bazuara në religjion janë bërë gjithnjë e më shumë pjesë e agjendës së Kongresit Indian të Shkencës.

Por akademikët thanë se vërejtjet në takimin e tanishëm të këtij viti ishin edhe më befasuese se zakonisht.
Kreu i një universiteti jugor indian përmendi një tekst të vjetër hindu si provë se hulumtimi i qelizave burimore u zbulua në Indi mijëra vjet më parë.

G Nageshwar Rao, zëvendëskryetar i Universitetit Andhra, gjithashtu tha se një mbret demon nga epika fetare hindu, Ramayana, kishte 24 lloje avionësh dhe një rrjet të shiritave të uljes në Sri Lanka moderne, njofton Klan Kosova.

Një shkencëtar tjetër nga një universitet në shtetin jugor të Tamil Nadu i cili ishte duke folur në konferencë tha se Isaac Newton dhe Albert Einstein ishin të dy gabim dhe se valët gravitacionale duhet të quhen “Valët e Narendra Modi”.

Dr KJ Krishnan tha se Newton dështoi të “kuptojë forcat gravitacionale të pështirë” dhe teoritë e Einstein ishin “mashtruese”.

Kritikët thanë se tekstet e lashta ende duhet të lexohen dhe të shqyrtohen – por ishte e pakuptimtë të sugjeronin se ishin shkencë.

Shoqata Indiane e Kongresit Shkencor shprehu shqetësime serioze pas këtyre vërejtjeve, njofton Klan Kosova.