Përballje si ajo e së martës mbrëma mes Anglisë dhe Kosovës kishte rëndësi të veçantë për kosovarët. Andaj të gjithë nguteshin t’i kryejnë obligimet për të shikuar ndeshjen të qetë.

Njëri prej tyre ishte edhe kryeredaktori i lajmeve të Klan Kosovës. Në përpjekje të përfundonte të gjitha punët për edicionin qendror të lajmeve të orës 20:00, u fut në studio për t’i dhënë edhe një lajm moderatorit Orhan Murati, njofton Klan Kosova.

E kah fundi i pjesës së parë Kosova nuk i kishte punët mirë. Prandaj u kërkua ndihma e një miku të madh  të kosovarëve. Iu bë thirrje ish-ambasadorit britanik Ruairi O’Connell.

Kronikë nga Flamur Gajtani.