Veç parave, shqiptarët i vunë në dispozicion të të prekurve nga tërmeti në Shqipëri edhe shtëpitë dhe hotelet e veta.

Të strehuarit thonë se u pritën shumë mirë në Kosovë, porse mendjen e kanë tek të afërmit që u mbetën në Durrës.

Kronikë e zgjeruar nga Mejreme Gashi.